Horlogemaker Ronald Prins

Uw horlogemaker Ronald Prins

Ik heb mijn opleiding op de Vakschool in Schoonhoven genoten. Ik heb daar zowel de horloge- als de klokkenopleiding gedaan, in de opleiding wordt dit geduid als klein- en grootwerk.
Op dit moment biedt alleen Schoonhoven (helaas) de enige school in Nederland waar je de kunde en kennis kunt opdoen om vakkundig uurwerken te herstellen.
Mijn praktijkgedeelte voor horlogemaker heb ik bij een gerenommeerde officiële Rolexdealer gedaan op hun Rolex reparatie atelier. Hier heb ik alle aspecten van een complete revisie, van kastopmaak tot revisie van het uurwerk, gedaan.

Om horloges goed te kunnen repareren is vakmanschap, ervaring en speciaal gereedschap nodig. Dit gereedschap gebruik ik voor het standaard onderhoud, maar even zo vaak voor het bijmaken of herstellen van kapotte onderdelen.

Helaas zijn onderdelen voor oudere horloges vaak niet meer leverbaar. De enige overblijvende opties zijn dan het vinden van een donorhorloge, of het onderdeel zelf maken – indien mogelijk en (economisch) haalbaar.

Mag ik u uitnodigen ook de andere pagina’s van mijn website te bekijken. Hier geef ik u meer informatie over wat er allemaal bij komt kijken om uw horloge weer helemaal “bij de tijd” te krijgen.

Al mijn werkzaamheden en reparaties gebeuren onder de condities zoals vastgelegd in de Algemene Voorwaarden zoals beschreven op de desbetreffende pagina van deze website.

Waarom uw horloge bij mij laten herstellen?

Omdat u direct contact heeft met de hersteller en uw wensen kunt bespreken. Via een juwelier is er altijd een extra schakel, dat maakt het lastiger om een en ander goed af te stemmen, maar het scheelt vaak ook aanzienlijk in de kosten en doorlooptijd van uw reparatie.