Glycine horloges zijn Zwitserse horloges die al worden gemaakt sinds 1914.

Het merk Glycine is vooral bekend vanwege het model AIRMAN.

Dit model werd in de oorlog in Vietnam gebruikt door piloten en heeft wat bijzondere eigenschappen. Zo gaat de uurwijzer niet 2 maal rond in een etmaal, maar 1 maal. In combinatie met de benummering van de wijzerplaat en de bezel kunnen er op dit automatische analoge horloge twee tijden afgelezen worden.

Daarnaast is er nog de mogelijkheid om de secondenwijzer tijdelijk te blokkeren d.m.v. een palletje dat uit de wijzerplaat omhoog gedrukt kan worden. Dit werd vanwege het militaire doel van het Glycine Airman horloge gebruikt om de verschillende horloges ten behoeve van een militaire actie op de seconde gelijk te kunnen zetten.

Glycine airman

De Glycine watches en vooral de Glycine Airman zijn inmiddels geliefde vintagehorloges waar menig hart van horlogeliefhebbers sneller van gaat kloppen.

In opdracht en in samenwerking met de archivaris, de heer Emre Kiris (Glycine Heritage director) van de Glycine watch fabriek heb ik het laatste jaar een groot aantal uurwerken hersteld waaronder een aantal zeer bijzondere of zeldzame allereerste versies.
Ik heb naar aanleiding van deze revisies een persoonlijke erkenning mogen ontvangen van Glycine in 2018 voor mijn bijdrage aan het behouden van Heritage van Glycine en het getoonde vakmanschap.
Ik verwijs u graag naar deze pagina: Watchuseek Glycineforum
De daar getoonde horloges zijn allemaal door mij gereviseerd en hersteld.

Meer informatie is te vinden op:  Glycintennial.com

Uw horlogemaker kan ook deze Glycine horloges repareren, reviseren en onderhouden.